home

presentator      journalist      'wij willen ook een kind'      voice-over      dagvoorzitter      opdrachtfilms      pers      biografie      boekingen & contact

Journalist    

Mirella van Markus

mirella van markus wij willen ook een kind poster

mirella kind ntr
mirella kind 2 ntr

mirella kind 3 ntr

Wij willen ook een kind

In de NTR-documentaire 'Wij willen ook een kind' gaat programmamaakster Mirella van Markus op zoek naar de meest ideale constructie om samen met haar vrouw Claudia een kind te krijgen. Ondanks dat ze een sterke kinderwens hebben, zijn er zorgen en twijfels: heeft ons kind geen vader nodig? Welke rol krijgt de donor? Wat is het risico voor ons kind als het bij twee moeders opgroeit? Kunnen wij het ons kind wel aandoen in een gezinsvorm op te groeien waar de samenleving niet altijd even tolerant tegenover staat? En zal Mirella als meemoeder net zo'n onvoorwaardelijke band met ons kind krijgen als Claudia, de biologische moeder?

Mirella gaat op zoek naar antwoorden. Haar zoektocht leidt haar langs lesbische ouders, donorkinderen, een ontwikkelingpsycholoog en ze belandt zelfs op de sofa bij een spirituele kinderwenscoach. Terwijl Mirella zich zorgen maakt over hoe hun gezinsconstructie en de rol van de donor nu ingevuld moet worden, is het ondertussen maar de vraag of het überhaupt lukt om zwanger te worden. 'Wij willen ook een kind' is een persoonlijke emotionele zoektocht waarin twee vrouwen hun zorgen, twijfels, hoop en teleurstelling delen. Het ouderschap is voor twee vrouwen niet vanzelfsprekend, maar zwanger worden ook niet.

'Wij willen ook een kind' gaat in premiŹre tijdens de Roze Filmdagen (Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival, 13-23 maart 2014) op zaterdag 15 maart in het Ketelhuis in Amsterdam. Inloop: 19.15 uur, start: 19.30 uur. Zie www.rozefilmdagen.nl.

De documentaire wordt door de NTR uitgezonden op woensdag 2 juli om 23.30 uur op Nederland 2 en herhaald op Roze Zaterdag, 5 juli, om 15.00 uur, eveneens op Nederland 2.

Bekijk ook meer foto's op Hollandse Helden

Download poster

Lees meer

mirella filosofie magazine

Mirella van Markus interviewt in Filosofie Magazine:

Neonatoloog Nikk Conneman, Humanistisch krijgsmachtraadsman Erwin Kamp en mediator Maya Perfors over het thema 'vertrouwen'.

Lees de artikelen op filosofiemagazine.nl:

'Ze weten dat je er voor ze bent'

'Als arts vertrouw ik op het kind'

Hoe kon het zover komen?

Mirella's blog op filosofiemagazine.nl

mirella filosofie magazine

Mirella van Markus interviewt Rein Gerritsen voor Filosofie Magazine.

In het April 2010 nummer: Mirella interviewt Rein Gerritsen: Ooit bankovervaller nu filosoof.

Lees het volledige artikel op de Filosofie Magazine website

Bekijk foto's van Mirella en Rein Gerritsen
Foto's: Anoek Bleumer

human holidays

Hu.man Holidays VakantieDoeboek

'De zege van de twijfel'

Mei 2009 verschijnt de zevende editie van het Hu.man Holidays VakantieDoeboek van ontwerper Hans Ubbink met bijdragen van o.a. Mirella van Markus, Bart Chabot en Martin Bril (2009).

Mirella neemt vakantiedoeboeklezers mee naar de filosofische kant van de vakantie en interviewt filosoof René Gude over het zes-stappen-plan van filosoof René Descartes.

Lees Artikel (PDF)
www.hansubbink.com
www.humanholidays.com
www.tourpress.nl

maria verlichting

Maria

'Spoedcursus Verlichting'

Mirella van Markus zoekt 'de stilte' in zichzelf en volgt een 'spoedcursus verlichting'.

Maria nr. 5 april/mei 2009

Lees artikel

maria yoga

Maria

'Yoga retreat op Kreta'

Mirella van Markus gaat als participerend journalist een week op Kreta in yoga retreat.

Maria nr. 2 november 2008

Lees artikel

 

Boek van Belang

'Lezen vergroot je wereld... en verkleint de afstand tussen jou en de ander'

Het Boek van Belang is een initiatief van Amsterdam Wereldboekenstad, Stichting Lezen & Schrijven en de Global Campaign for Education (GCE). De initiatiefnemers willen aandacht voor het belang van geletterdheid. Bekende Nederlanders als Ronald Plasterk, Hedy d'Ancona, Abdelkader Benali en Mirella van Markus leveren een bijdrage.

lover

Lover

'Favoriet'

Mirella van Markus schrijft in het themanummer 'De damesliefde' een gastcolumn over haar favoriete 'lesbicoon': Ellen Degeneres.

Het tijdschrift LOVER is eigenwijs en opiniërend, intellectueel scherp, haakt in op actuele ontwikkelingen, maar heeft ook aandacht voor human interest. Het geeft feministische analyses, die je languit op de bank kunt lezen. LOVER is een inspiratiebron voor vrouwen m/v die kritisch naar de wereld kijken.

www.tijdschriftlover.nl

van markus
mirella van markus journalist
copyright mirella van markus - rem-art